Szépségápolás természetes összetevőkkel

Az organikus és házi megoldások felé egyre inkább hajló világban a szépség- és bőrápolás területe is olyan, ahová ezek a lehetőségek beivódnak. A természetes összetevők előnye nemcsak egyszerűségükben rejlik, hanem a hatékonyságukról és sokoldalúságukról régóta ismert hírükben is. 

 

A saját készítésű szépségápolásba vezető utazás a természetes összetevők megértésével kezdődik, amelyek kiállták az idők próbáját. A méz például több mint egy édes finomság. Természetes nedvesítő tulajdonságai miatt kiváló hidratáló a bőr számára, hiszen magába szívja és megtartja a nedvességet. Hasonlóképpen, a C vitamintól hemzsegő citrom is híres a bőrre gyakorolt ragyogó, fiatalos ragyogást kölcsönző, fényesítő hatásáról.

 

Ha pedig arcápolásról van szó, a lehetőségek éppoly változatosak, mint amilyen hatékonyak. Egy klasszikus mézes-zabpehelylisztes arcmaszk például még a legérzékenyebb vagy pattanásos bőrre is képes megnyugtatni és hidratálni. A zabpehely gyengéden hámlaszt, míg a méz antibakteriális tulajdonságai segítenek a pattanások megszüntetésében. Másrészt a kurkuma és joghurt maszk csodákra képes azok számára, akik ragyogóbb arcbőrre vágynak. A kurkuma gyulladáscsökkentő tulajdonságaival csökkenti a foltokat és kiegyenlíti a bőr tónusát, míg a joghurt tejsava gyengéden hámlasztja és hidratálja a bőrt.